Nieuws
427342
Nieuws

In het nieuws

Naturist Christine (45): 'Naakt dineren is geen naaktrecreatie'

Deze zomer kun je in Londen drie maanden naakt eten in pop-uprestaurant The Bunyadi. Uit het feit dat zich op het moment van schrijven al 11.842 mensen hebben aangemeld blijkt dat er animo is. Maar volgens naturist en directeur van belangenorganisatie NFN, Christine Kouman (45), heeft het weinig met naaktrecreatie te maken. "Ik vraag me af of je echt ontspannen bloot zit, zo midden in de stad."

The Bunyadi is een ludieke actie met veel aandacht voor naakt. Mooi natuurlijk, maar tegelijkertijd is daar voor Christine weer die angst voor een verkeerde beeldvorming, want het is geen standaard locatie om bloot te zijn. Zelf zou ze het restaurant dan ook niet bezoeken.

Is het dan niet iets wat naturisten missen, naakt kunnen eten? "Als je kijkt naar de gemiddelde naaktrecreant denk ik van niet. De meeste mensen vinden het gewoon prettig om hun kleding uit te trekken als het lekker weer is, maar hebben niet de behoefte om bijvoorbeeld naakt te kunnen eten middenin een drukke stad", zegt Christine.

Naakstrand

Er zijn wel gelegenheden waar Christine naaktrecreatie wat meer geaccepteerd zou willen zien. "Als je in Nederland op een naaktstrand ligt en je wil een drankje drinken in de bijbehorende strandtent, wordt je gevraagd om je aan te kleden." 

"Dat levert wel eens scheve gezichten op, want je bent toch niet voor niets op een naaktstrand? Als daar zo’n pop-uprestaurant zou verschijnen zou het een stuk logischer zijn, maar in het geval van The Bunyadi vraag ik me af of het niet meer gaat om aandacht voor het restaurant. Naakt zijn doe je niet aan de openbare weg, dus of dit nou het beeld is dat wij willen tonen?" Lees het interview met Christine verder op VROUW.nl.