Nieuws
427347
Nieuws

VROUW Magazine

Monogamie: wat is er mis mee?

En ze leefden nog lang en gelukkig... Willem-Alexander en Máxima lijken een sprookjeshuwelijk te hebben, met monogamie hoog in het vaandel. Ouderwets, die eeuwige trouw, vinden tegenstanders op het internet. Redacteur Marjolein is het daar hartstochtelijk mee oneens!

Het koninklijk paar beloofde elkaar eeuwige trouw ten overstaan van het hele Nederlandse volk. Mijn man en ik deden dat met z'n tweetjes. Geen getuigen, wel vol overtuiging.

Exclusief

We kenden elkaar nog niet zo lang, mijn man en ik, toen we het voor het eerst hadden over de exclusiviteit van een relatie. Wat vonden we daarvan? Waren we voorstanders van het aloude principe: en we leven nog lang en gelukkig en vanaf nu mag niemand anders nog aan je zitten? Stonden we open voor derden onder het motto: we leven niet meer in de middeleeuwen en monogamie is achterhaald?

En in dat laatste geval, was dat dan iets wat we open en bloot zouden bespreken ("Zo’n leuke nacht gehad met Samantha van de administratie. Nou die kan er wat van hoor!" "Nee, dan Joris. Man, man, man, wat een uithoudingsvermogen!"). Of was het meer iets voor in het geniep ("Ja sorry, stapels werk. Ik denk dat ik maar een nachtje onder het kopieerapparaat slaap.").

Jaloers

We waren het er allebei over eens: we zouden op z’n minst de intentie hebben om de Samantha’s en Jorissen buiten de deur te houden. Gelukkig, want ik ben van nature nogal jaloers aangelegd. Ik kon het als kind al niet uitstaan als mijn moeder de haren van het buurmeisje vlechtte.

En als mijn dochter zegt dat ze zo leuk thee heeft gedronken met de moeder van haar vriendje, zie ik ook meteen groen: kan die niet gewoon theedrinken met haar eigen dochter? Zo’n Samantha als huwelijks bijgerecht… ik had het niet getrokken. Lees verder op VROUW.nl.