Nieuws
427349
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Hilde (47) kreeg relatie met man met ongeneeslijke zieke kinderen

Wat doe je als je smoorverliefd wordt op een man en vervolgens blijkt dat hij twee ongeneeslijk zieke dochters heeft? Hilde Zuurman (47) twijfelde geen moment en ging door het vuur voor Ruud (49) en zijn drie kinderen.

"Ik ken Ruud van de sportschool. We konden het goed met elkaar vinden en hadden het vaak over zijn dochters, die kampen met de ziekte van Batten, een ongeneeslijke stofwisselingsziekte die vooral bij kinderen voorkomt. Ik had veel bewondering voor Ruud als vader en stiekem vond ik hem altijd al leuk. Alleen kon ik niets met mijn gevoelens omdat Ruud destijds getrouwd was."

Echte liefde

Pas als Ruud gaat scheiden, vinden Hilde en Ruud elkaar. "Ik was tot over mijn oren verliefd. Iets wat mijn familie en vrienden veel zorgen baarde. 'Zou je dat nou wel doen? Een man met twee zieke kinderen die óók nog eens komen te overlijden?', 'Je moet wel veel opofferen', 'Weet je wel waar je aan begint Hilde?' waren enkele van de opmerkingen."

"Maar het veranderde niets aan mijn gevoel voor Ruud. Het voelde zó goed tussen ons. We hadden zulke intieme gesprekken, konden met elkaar lachen en huilen en waren stapelverliefd. Het zou zeker niet makkelijk worden met twee zieke en zorgintensieve kinderen, maar de liefde was er en daarmee zouden we het wel redden. Daarin had ik alle vertrouwen."

Eerste symptomen

De oudste dochter van Ruud, Kim, is nog heel jong als bij haar de eerste symptomen opduiken. Ze werd opeens slechtziend, vergat dingen en kon steeds moeilijker meekomen met leeftijdsgenootjes. Na een aantal onderzoeken werd bij haar de ziekte van Batten vastgesteld. Bij zusje Jane wordt nog geen jaar later dezelfde diagnose gesteld.

Aangezien er geen medicijn is tegen de ziekte, is de levensverwachting van de meisjes tussen de 15 en 26 jaar. "De gedachte dat je twee kinderen zal verliezen aan de ziekte is natuurlijk onverdraagbaar. Ruud is zo'n lieve, zorgzame vader. Echt de steun en toeverlaat van zijn dochters. Hij voelde zich zo machteloos, kon niets doen. Ondanks mijn verliefdheid zag ik ook die pijn en dat verdriet. Ik wilde niets liever dan er voor hem zijn en hem steunen. Hoe moeilijk ook..." Lees het interview met Hilde verder op VROUW.nl.