Nieuws/Buitenland
427404
Buitenland

Twee doden en vijf vermisten

Drama met fietsbrug in Rio

RIO DE JANEIRO - In Rio de Janeiro zijn zeker twee personen om het leven gekomen bij het instorten van een fietsbrug. Vijf mensen worden nog vermist. De brug zou in zee zijn gestort. In augustus beginnen in de Braziliaanse stad de Olympische Zomerspelen.

De Braziliaanse krant O Globo publiceert foto’s van de brug. Over een lengte van zeker vijftig meter is het wegdek naar beneden gestort. Op een andere foto is te zien dat op het strand twee mensen onder lakens liggen. Het drama voltrok zich rond 11.00 uur in de ochtend.

De brug ging in januari open en moet toeristen een aantrekkelijk uitstapje langs de Atlantische Oceaan bezorgen. Het fietspad hangt op delen van de route hoog boven de zee. De route leidde naar het Olympisch park Barra. De langs de Avenida Oscar Niemeyer gebouwde weg is in totaal 3,9 kilometer lang en heeft meer dan 10 miljoen euro gekost. Rio heeft bij elkaar 435 kilometer aan fietspaden.

Inaugurada em janeiro, parte da ciclovia Tim Maia desaba em São Conrado. https://t.co/3Zc3rzinFU #Rio pic.twitter.com/9iKk4Ch0KB— Jornal O Globo (@JornalOGlobo) April 21, 2016

At least 2 dead, 5 missing after cycleway collapses into sea in Rio de Janeiro pic.twitter.com/RG5SH2o64S (Photo: @Estadao)— BNO News (@BNONews) April 21, 2016