Nieuws
427406
Nieuws

Zangeres tourde zes weken met Prince

Monique Klemann: ’Sign of the Times’

Bowie, Cruijff en nu Prince, met wie ze in 1990 met haar band Lois lane zes weken lang als zijn voorprogramma door Europa toerde. Monique Klemann (50) is 'totaal overvallen' door het nieuws dat de superster is overleden. ,,Dit is met recht ’Sign of the Times’’, zegt de geschrokken zangeres.

,,Na de tour zijn we nog naar Minneapolis gegaan om twee nummers met hem op te nemen. Een ongelooflijk gekke gedachte dat hij er niet meer is: iemand die zoveel invloed op ons had, ook allang voordat wij met hem mochten samenwerken trouwens. Wat is er überhaupt aan de hand dit jaar? Het zijn allemaal vernieuwers die ons ontvallen. Uitvinders van stijlen op uiteenlopende gebieden.”

De laatste jaren was er nauwelijks contact meer, maar eind jaren negentig hadden de zusjes Klemann ’mooie, leuke gesprekken’ met de superster. ,,Hij had twee gezichten: Prince kon heel lief zijn maar ook bikkelhard. Vooral ten opzichte van zijn crew en muzikanten gedroeg hij zich vaak als een dictator. Nee, niet tegen ons. Wij weigerden zijn stijl over te nemen, iets wat anderen wel dolgraag deden. Dat eigenwijze vond hij ergens wel leuk, denk ik. Ha, of hij dacht: laat die maar wat aanrommelen.”