Nieuws
427435
Nieuws

In het nieuws

'Dik zijn is géén keuze'

De suggestie van Lieke van Lexmond dat dik zijn een keuze is en de reactie daarop van onze Sabine Leenhouts maakten veel los onder onze lezeressen. Velen waren het niet met de twee dames eens: "Gelukkig zijn met wie je bent is ook een keuze".

Henriette: "Ik heb nu ondertussen 30 jaar medicijnen geslikt voor diverse chronische aandoeningen. In de eerste 3 maand prednison ben ik 20 kilo aangekomen."

Onkunde

"Weg 59 kg en maatje 38. Denk maar niet dat het eraf ging. Sporten, gemakkelijk 20 km fietsen met 2 kinderen. Ondertussen heb ik een onderkende schildklierproblematiek. En na onkunde van artsen, vele jaren een verkeerde dosis medicatie geslikt."

"Elke afwijking van een goed niveau staat gelijk aan aankomen. En dan moet ik bekennen dat ik minder eet en drink dan 30 jaar geleden. Ik let altijd op wat ik eet en drink, maar een feestje is een feestje. Dan hoor je te genieten."

Niet zo simpel

Karina: "Ik ben het in zoverre met Lieke eens dat er genoeg mensen zijn met overgewicht die roepen dat ze er echt alles aan gedaan hebben, terwijl dat niet zo is. Maar het is ook niet zo simpel als het hier gebracht wordt; je eet minder en gezonder, je beweegt meer en hopla, je valt af."

"Was dat maar waar. Ik heb zelf jaren geleden het roer omgegooid, ben gezonder gaan eten en leven en viel 30 kilo af. Echter, ik heb een schildklieraandoening door een erfelijke auto-immuunziekte, dus ik val niet verder af. Ik geef toe: ik zou elke dag de sportschool in kunnen duiken. Nog strenger gaan letten op wat ik eet. Maar de ervaring leert dat ik daar geen leuker, liever of fijner mens van word..." Lees verder op VROUW.nl.