Nieuws
427452
Nieuws

Opvoeding

Dennis (38): 'Kinderen hebben een mannelijk rolmodel nodig'

Dennis (38) werkt in de kinderopvang. Een niet direct voor de hand liggende keuze voor een man, maar als het aan Dennis ligt, zet hij een trend. "Kleine kinderen worden voornamelijk door vrouwen grootgebracht. Ze hebben een mannelijk rolmodel nodig!"

Dat Dennis met kinderen zou gaan werken, was al op jonge leeftijd duidelijk. "Ik werkte op vrijwillige basis bij kinderclubs in het dorp, en ben in Australië een jaar au pair geweest. Ik ben gewoon gek op kinderen."

Opleiding

"Ik volgde een opleiding in die richting en de paar mannen die ik daar tegenkwam, kozen uiteindelijk allemaal voor een baan in de zorg. In mijn omgeving keek niemand er gek van op dat ik voor de kinderopvang koos. Ze zagen dat ik daar gelukkig van werd."

“Ik werk bij kinderopvangorganisatie Partou op een verticale groep, dat wil zeggen met kinderen van 0 tot 4 jaar. Ik vind het heerlijk om met de peuters te stoeien en over de grond te rollen. Maar ik vind het net zo fijn om even een moment van rust te pakken en een baby de fles te geven."

Betrokken

"Doordat je de kinderen de eerste vier jaar van hun leven van heel dichtbij meemaakt, voelen ze ook een beetje als ‘mijn’ kinderen. Je bent ontzettend bij ze betrokken en het is ook echt wel even slikken als ze na die vier jaar uit je leven verdwijnen en naar de basisschool gaan.”

Dennis voegt als man echt iets toe aan de kinderopvang, zo stelt hij. "We proberen met een groep toch een huiselijke situatie te creëren. Het is fijn dat op mijn groep zowel een mannelijk als vrouwelijk rolmodel is..." Lees het interview met Dennis verder op VROUW.nl.