Nieuws
427524
Nieuws

Microsoft staakt productie Xbox 360

Xbox-baas Phil Spencer heeft bekendgemaakt dat Micosoft na 10 jaar de productie van nieuwe Xbox 360-consoles zal worden gestaakt. De spelcomputer blijft voorlopig nog in de verkoop totdat de voorraad op is.

“De Xbox 360 betekent veel voor iedereen bij Microsoft. Hoewel we een geweldige tijd hebben gehad, is het de realiteit dat we een product fabriceren die al meer dan een decennium oud is. Daarom hebben we besloten om te stoppen met de prodcutie van nieuwe Xbox 360-consoles. We gaan door met de verkoop de bestaande voorraad van de Xbox 360’s. De beschikbaarheid kan per land verschillen,” aldus Spencer.

Hoewel de productie gestaakt wordt, blijft Microsoft de spelcomputer voorlopig gewoon ondersteunen. Zo blijft het mogelijk om via Xbox Live online te gamen met anderen en ook Games with Gold en Deals with Gold gaan nog door. Volgens de gamesgigant zijn er meer dan 4.000 games te koop voor de Xbox 360. Mochten er problemen zijn met de console, dan kunnen gamers contact opnemen met de klantenservice.

Achievement Unlocked: 10 Years – Thank You, Xbox 360 https://t.co/l2hr8q6iJO— Phil Spencer (@XboxP3) 20 april 2016