Nieuws/Binnenland
427532
Binnenland

Nieuwe Metroid Prime in september

Op 2 september komt de shooter spinoff Metroid Prime: Federation Force uit op Nintendo 3DS, kondigt Nintendo aan via Twitter.

Metroid Prime: Federation Force gaat over het conflict tussen de mariniers van Galactic Force en de vijandelijke Space Pirates. Samus, het oorspronkelijke hoofdpersonage van de Metroid-games, komt terug in het spel als een niet-speelbaar personage.

De multiplayer modus van het spel heet Blast Ball en doet denken aan de race-voetbalgame Rocket League, wat tevens afwijkt van de originele Metroid-games.

Nintendo ontving hierdoor veel negatieve response toen ze het spel vorig jaar op de E3-beurs aankondigden. Gamers startten zelfs een petitie op om de ontwikkeling van de game te stoppen. Nintendo reageerde destijds dat het bedrijf niet van plan is de koers te veranderen.

”We nemen onze fantastische franchises, transformeren het en maken het fris en aansprekend voor de fans die al vertrouwd zijn met de serie”, zei topnam Reggie Fils-Aime in een interview met Mashable.

Metroid Prime: Federation Force komt op 02/09 uit voor de Nintendo #3DS pic.twitter.com/VDGpz01Qr3— Nintendo Nederland (@NintendoNL) 20 april 2016