Nieuws
427585
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Myrthe (30) deelt geluk: 'Ik ben nu al een compleet ander mens'

Hoe fijn is het om anderen een geluksgevoel te bezorgen? Heel fijn, weet de dertigjarige Myrthe de Haas uit Diemen. Al een half jaar lang deelt de geluksgoeroe haar geluk met anderen én haar missie is nog lang niet bereikt. “Ik ben nu al een compleet ander mens.”

Waar de één een groot feest geeft, deed Myrthe iets heel anders om haar dertigste verjaardag te vieren. Onder het motto ‘Myrthe deelt geluk’ doet ze elke maand dertig keer iets leuks voor een ander. “Aangezien ik het heerlijk vind om anderen in het zonnetje te zetten, leek het mij geweldig om niet alleen mezelf, maar ook anderen een bijzonder jaar te bezorgen."

Leuker mens

In oktober vorig jaar ging haar uitdaging van start. Nu, een half jaar later, is ze geoefend in het uitdelen van geluk."Het is zó leuk. Ik zou het echt iedereen aanbevelen. Wat ik het meest bijzonder vind? Dat mensen zo gelukkig worden van een heel klein gebaar. Iemand voorlaten in de supermarkt, spontaan een bosje bloemen uitdelen of een compliment maken: de dankbaarheid is zo groot."

"Ik kan er echt geen genoeg van krijgen. Helemaal omdat ik niet alleen anderen, maar ook mezelf een stuk gelukkiger maak. Iets goeds doen voor een ander brengt zoveel blijdschap en voldoening. Je wordt er echt een gelukkiger mens van. Ik durf ook wel te stellen dat ik nu als een veel leuker mens door het leven ga dan zes maanden geleden."

Geluksthema

Van het uitdelen van bloemen, het versturen van kaarten of het uitdelen van complimenten: iedere maand staat in het teken van een nieuw geluksthema. “In april draait alles om spontaniteit. Zo nam ik onlangs mijn 99-jarige oma spontaan mee naar de dierentuin, liet ik de hond van de buurvrouw uit en pikte ik mijn broertje op na een avondje stappen met vrienden."

"Stiekem denk ik dat deze maand mijn grote favoriet is..." Lees het interview met Myrthe verder op VROUW.nl!