Nieuws
427590
Nieuws

Jan Smit richt pijlen op Duitsland

Jan Smit is volgend jaar veel bij onze oosterburen te vinden. De Volendammer wil met zijn 'boyband' Klubbb3 op tournee door Duitsland.

 "Als het succes daar is moet je het ijzer smeden als het heet is", zei Jan donderdag in de 100% NL-ochtendshow van Lex Gaarthuis.

"Door het succes van Klubbb3 hebben we heel snel moeten schakelen de afgelopen maanden." Klubbb3, dat behalve Jan bestaat uit de Duitse presentator Florian Silbereisen en de Belgische zanger Christoff De Bolle, scoorde een nummer 1-hit met Du Schaffst Das Schon. Ook het debuutalbum Vorsicht Unzensiert! is een succes in Duitsland.

"Vanaf volgend jaar maar en dan ook zeker in april en mei ga ik in Duitsland touren", vertelde Jan over zijn plannen. "En er komt ook weer een nieuw Klubbb3 album. Daar ben ik dan ook wel even zoet mee. Dit succes is wel een beetje onverwachts dus nu moeten we het doen."

Geheimzinnig

Hoewel Jan zijn pijlen richt op Duitsland verdwijnt hij in eigen land niet uit beeld. "We gaan de Winter en Zomer voorbij doen. Er komt een nieuw seizoen van De beste zangers en er komen wat nieuwe programma's aan waar ik onwijs veel zin in heb", somde de Volendammer op.

"Ik kan er nog niet zoveel over zeggen, maar het wordt in ieder geval geen studioprogramma", bleef Jan geheimzinnig over zijn nieuwe tv-klus. "Laat ik het zo zeggen: als je wat ouder wordt wil je toch ook een andere kant van jezelf laten zien. Het heeft iets te maken met je mind."