Nieuws/Buitenland
427629
Buitenland

Doden en gewonden bij explosie in Mexico

MEXICO-STAD - Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen door een explosie bij een olieraffinaderij in de Mexicaanse staat Veracruz. Ten minste 136 mensen raakten gewond, meldde staatsoliebedrijf Pemex. Tientallen slachtoffers zijn alweer ontslagen uit het ziekenhuis.

Op televisiebeelden is te zien dat na de explosie donkere rookwolken opstegen vanaf het terrein van Pemex bij de stad Coatzacoalcos. Honderden mensen werden volgens de lokale autoriteiten uit voorzorg geëvacueerd.

Het oliebedrijf waarschuwde omwonenden aanvankelijk uit de buurt te blijven, omdat giftige dampen waren vrijgekomen. Inmiddels zou de situatie onder controle zijn. ,,Er is geen risico meer voor de bevolking'', liet Pemex via Twitter weten.

Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekendgemaakt, maar volgens het bedrijf zijn er geen gevolgen voor de export van olie. Via de nabijgelegen haven van Coatzacoalcos wordt veel olie verscheept.

Het is niet de eerste keer dat het oliebedrijf is getroffen door een dergelijke ramp. Zo kwamen in 2013 nog tientallen mensen om het leven bij een gasexplosie in het hoofdkantoor van Pemex in Mexico-Stad.