Nieuws/Buitenland
427890
Buitenland

Oudste hond (30) ter wereld overleden

WOOLSTHORP - Maggie, vermoedelijk de oudste hond ter wereld, is niet meer. De Australische herder is op dertigjarige leeftijd in haar vertrouwde mand overleden. Haar eigenaar Brian McLaren, een melkveehouder uit Woolsthorp in Victoria, heeft dat tegen The Weekly Times gezegd. Dat blad wijdde eind vorig jaar een groot artikel aan de bejaarde teef, die hoewel blind en doof tot vorige week nog dagelijks een ommetje maakte.

,,Maggie was dertig maar wandelde nog geregeld van de melkschuur naar het kantoor, onderweg grommend naar de katten en zo. Maar de laatste dagen ging ze ineens hard achteruit. Gisteren toen ik naar huis ging om te lunchen zei ik al ...'ze heeft niet lang meer'. Ik ben verdrietig maar ook blij dat ze op deze manier is heengegaan'', zei McLaren.

Maggie, die in mensenjaren gerekend twee eeuwen heeft geleefd, zal niet in het Guinness Book of Records komen. McLaren is de geboortepapieren kwijtgeraakt en weet alleen nog dat ze als puppy kwam toen zijn zoon net vier was geworden. Die is nu 34. Bluey, ook een Australische hond, blijft daarom officieel de oudste: 29 jaar en vijf maanden.