Nieuws/Binnenland

Politie gaat ervan uit dat vuur is aangestoken

Meisje (11) overleden na brand Amersfoort

AS Media

AMERSFOORT - Een elfjarige meisje dat in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond raakte bij een brand in een woning in Amersfoort, is overleden. Het meisje was opgenomen in het brandwondencentrum in Beverwijk. Daar bezweek ze zondag aan haar verwondingen.

AS Media

Dat heeft de familie van het meisje bevestigd aan de lokale nieuwssite De Stad Amersfoort. Bij het huis hebben zich buurtbewoners verzameld om een kaarsje aan te steken en bloemen neer te leggen.

Harde knal

De politie gaat ervan uit dat het vuur door iemand is aangestoken. Een team van rechercheurs met uiteenlopende specialismen onderzoekt de zaak. Volgens getuigen was er een harde knal en glasgerinkel te horen. Ook zou een auto met hoge snelheid zijn weggereden.

Er is nog niemand opgepakt voor brandstichting. De brand in de woning aan de Gounodstraat brak even voor 04.00 uur ’s nachts uit. Het meisje werd binnen gevonden en werd met spoed overgebracht naar Beverwijk.

Ook de 25-jarige zus van het meisje werd met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Hoe het met haar gaat, is niet duidelijk.

Lees meer over