Nieuws/Binnenland
428506417
Binnenland

Dronken automobiliste raakt rijbewijs kwijt, beschonken vriendin haalt haar op

TILBURG - Twee vliegen in een klap voor de politie in Tilburg. Een 21-jarige vrouw uit het Brabantse Oosterhout had te diep in het glaasje gekeken en moest daarom haar rijbewijs inleveren. Lopen was wat ver, en daarom belde de drankrijder een 22-jarige vriendin uit Rijen op voor hulp. Wat bleek: ook deze vrouw stond wankel op haar benen en was onder invloed van alcohol.

Dat meldt de politie-eenheid West-Brabant. Agenten hadden de 21-jarige bestuurder slingerend over de weg zien gaan. Haar buitenspiegel raakte meerdere keren takken van de bosjes langs de weg. De vrouw kreeg daarop een stopteken.

„Uit de auto kwam een sterke alcohollucht”, aldus de politie. De automobiliste blies 430 ug/l en moest als beginnend bestuurder haar roze pasje direct inleveren. Ook kreeg ze een boete.

Boete

Om toch thuis te kunnen komen, besloot de Brabantse een vriendin te bellen. Maar ook die bleek niet nuchter en blies 225 ug/l. De 22-jarige vrouw kan een boete op de deurmat verwachten voor het rijden onder invloed.