Nieuws/Buitenland
429130
Buitenland

Zaventem weer bereikbaar

BRUSSEL - De toegangswegen naar Brussels Airport, die dinsdag aan het eind van de middag op politiebevel werden afgesloten, zijn weer open. Er was een verdacht voertuig gesignaleerd, maar de kust is volgens de luchthaven weer veilig.

De politie sloeg alarm omdat de auto waarschijnlijk een gestolen kenteken voerde en in slechte staat was, zei Peter Dewaele van de federale politie. Ze wilde volgens hem geen risico's nemen. Explosievendeskundigen werden opgetrommeld, een ruim gebied rondom het voertuig werd ongeveer drie uur lang afgezet en enkele huizen werden volgens Belgische media ontruimd. De explosievenopruimingsdienst trof echter niets bedenkelijks aan en het gebied werd weer vrijgegeven.

Het vliegveld in Zaventem had kort voordien laten weten dat geen luchtverkeerscontrole mogelijk is omdat luchtverkeersleiders in België hun werk hebben neergelegd. Daardoor vertrekken of landen momenteel geen vluchten. Volgens een woordvoerder van luchtverkeersleider Belgocontrol gaan in de avond dertig vluchten wel door.