Nieuws
429155
Nieuws

Irene Moors vraagt kijkers nog een kans

Irene Moors ligt nog steeds niet wakker van de dramatische kijkcijfers van haar spelshow 'De Vreemde Eend'. Wel roept de presentatrice televisiekijkend Nederland op naar haar programma te kijken.

Hoewel de kijkcijfers van de tweede aflevering van De Vreemde Eend deze week bijna halveerde van 660.000 naar 389.000 kijkers, ligt Irene Moors nog steeds niet wakker van slechte kijkcijfers. Ze vertelde voor de uitzending van de eerste aflevering tegen de Telegraaf dat ze zich geen illusies maakte over de kijkcijfers van haar spelletjesprogramma.

Vanochtend beaamde de tv-presentatrice opnieuw dat de kijkcijfers haar niet deren. "Ik ga er heel goed mee om. Ik lig er echt niet van wakker. We hopen in elk geval dat er zaterdag meer mensen gaan kijken“, zegt Moors tegen Edwin Evers op Radio 538. “Het gaat heel goed. Ja, hoor. Het is een gekke week. De mensen zijn druk met me naar aanleiding van alle tv-perikelen, maar het gaat hartstikke goed.”

Irene maakte gebruik van het radiomoment om luisteraars op te roepen zaterdag toch naar haar spelshow te kijken. “Ik ben nu toch op de radio, dus zou graag het volk oproepen om zaterdag toch vooral te kijken naar De Vreemde Eend. Het wordt weer een ontzettend leuk programma met de nieuwsmeisjes van WNL. Het is echt een hoogtepunt.”

Ondanks dat De vreemde eend niet scoort, hoopt Irene dat mensen haar programma een kans geven. “Er is zo veel over gesproken, maar ook door mensen die het nog niet gezien hebben. Ik hoop dat heel veel mensen ondanks al het nieuws lekker gaan kijken naar een gewoon gezellig spelprogramma.”

De presentatrice die na 26 jaar de tv-overstap maakte van RTL naar SBS denkt dat haar programma nog niet wordt gevonden. “Weet je wat het is? Het is gewoon een heel leuk gezellig spelprogramma. Er is een nieuwe avond op SBS 6, de amusementsavond. Die bestaat nu drie weken. Ik denk dat heel veel mensen het nog niet weten te vinden. Maar het is meteen een hele toestand.”

Als De Vreemde Eend niet beter gaat scoren vindt ze dat SBS 6 beter moet gaan beoordelen. “Als dat niet gebeurt, dan moeten we nog kritischer zijn met de dingen die gemaakt gaan worden op zaterdagavond bij SBS 6”, aldus Moors.