Nieuws/Binnenland
429159
Binnenland

BIJZONDER

Nederlandse onderzeeër voor cruiseschepen

Het Nederlandse bedrijf U-Boat Worx heeft drie nieuwe modellen onderzeeër gelanceerd, de Cruise Sub 5, 7 en 9. De Cruise Sub 5 en 7 zijn in staat om 1,140 meter diep te duiken, dieper dan alle andere toeristische onderzeeërs. Afhankelijk van het model kunnen er 5, 7 of negen mensen per duik worden meegenomen.

Geïnspireerd op het succes van duikboten op luxe cruisschepen als de Star Cruises Taipan en de Crystal Esprit heeft de Nederlandse bouwer besloten de nieuwe modellen speciaal voor aan boord van luxe cruiseschepen te ontwikkelen. In tegenstelling tot andere duikboten met kleine ramen en opstelling als in de bus hebben de gasten op de nieuwe modellen een veel persoonlijker ervaring van de onderwaterwereld.

De modellen zijn ontwikkeld vanuit de duikboten die vooral bij superjachten en aan onderzoeksinstituten worden verkocht. Iedereen heeft in de transparant kunststof bollen een panoramisch uitzicht en zit eerste rang. Met de accu's aan boord van de elektrische duikboten kan 12 uur lang non-stop worden gevaren. Dat maakt het duiken met deze bijzondere onderzeeërs ecologisch verantwoord.