Nieuws
429176
Nieuws

VROUW glossy

Marianne (40) verloor man door kanker: 'We waren dag en nacht bij elkaar'

Marianne (40) leerde Frank begin 2013 kennen, 14 maanden later overleed hij aan de gevolgen van slokdarmkanker.

 “Toen de arts zei dat de bult in Franks nek kwaadaardig was en hij nog maar een paar maanden te leven had, waren we net vier maanden samen. Zo’n boodschap komt niet echt binnen. We waren verdoofd, verslagen, verbaasd, verdrietig. Een paar dagen later besloten we om alles te gaan doen wat we nog wilden. We woonden nog niet officieel samen, maar vanaf dat moment waren we dag en nacht bij elkaar.”

Intense tijd

“Ik had me nog nooit zo verbonden met iemand gevoeld. Ondanks dat ik Frank nog maar zo kort kende. We hadden geen woorden nodig om te weten wat de ander dacht. Ik voelde me geliefd en geborgen bij hem, maar ook zo vertrouwd. Bij Frank was ik helemaal mezelf.

Na de diagnose zijn we vooral veel op pad gegaan. Naar zijn tante in Zwitserland met alle kinderen – ik heb er twee uit een eerdere relatie, Frank een dochter. Naar Kos, stedentripjes. Ik heb zijn familie leren kennen. Een geweldige en intense tijd, we deden alles wat een normaal mens in tien jaar doet...'' Lees het verhaal van Marianne verder op VROUW.nl

Tekst: Saskia Smit

Meer van dit soort verhalen? De nieuwste VROUW glossy ligt nu in de winkels!