Nieuws
429196
Nieuws

Mission: Impossible 5 ook in Nederland vervroegd

De nieuwe actiefilm Mission: Impossible 5 komt ook in Nederland een half jaar eerder uit dan gepland. De film zal vanaf 30 juli in de Nederlandse bioscopen te zien zijn, zelfs nog één dag voordat M:I-5 in de Verenigde Staten wordt uitgebracht.

Dat heeft distributeur Universal woensdag laten weten. Producent Paramount maakte dinsdag bekend de Amerikaanse release van de film een half jaar te vervroegen. Dit is een opmerkelijke zet, omdat premieredata van dit soort grote titels vaak al jaren van tevoren zijn vastgelegd. M:I-5 stond eerst gepland voor eind december. Maar Paramount wil de film perse op IMAX-formaat kunnen vertonen. En in de laatste weken van december zijn alle IMAX-schermen ingeruimd voor de nieuwe Star Wars-film.

Over de vijfde Mission: Impossible-film is verder nog vrij weinig bekend, afgezien van het feit dat Tom Cruise voor de vijfde maal in de huid van superspion Ethan Hunt kruipt. De 52-jarige acteur vertolkt de rol inmiddels al bijna twintig jaar.

Verder zijn er rollen voor voor Alec Baldwin, Jeremy Renner, Ving Rhames en Simon Pegg. Cruise baarde afgelopen zomer opzien met promitiebeelden waarop te zien was dat hij voor de film aan de zijkant van een bewegend vliegtuig hing.