Nieuws/Binnenland
429221
Binnenland

Game bepaalt welk geslacht je bent

De open wereld survival game Rust heeft een speciale update uitgebracht. Voor het eerst zijn twee gelachten beschikbaar voor het hoofdpersonage en het spel bepaalt voor jou of je met een man of vrouw gaat spelen. Daar is niet onderuit te komen.

Rust bepaalt het geslacht naar aanleiding van jouw Steam-account. Wisselen is niet mogelijk en ook opnieuw opstarten heeft geen zin. Het personage dat het spel voor jou gekozen heeft, zit permanent gekoppeld aan jouw account.

Het is niet de eerste keer dat ontwikkelaar Facepunch Studios het trucje uithaalt. Rust bepaalt ook al willekeurig hoe het personage bam een speler eruitziet en wat de huidskleur is. Het is een bewuste keuze van de studio. Men wil niet het creëren van een personage 80 procent van de game is. Je moet maar leren accepteren wie je toebedeeld krijgt.

“Je bent wie je bent. Voordat we de verschillende rassen en geslachten toevoegden, speelde je met een kale blanke man. Je had nooit een keuze,” laat ontwikkelaar Garry Newman weten aan Eurogamer. “We nemen dus niet de keuze weg van de speler. We voegen alleen meer variëteit toe aan de personage. Ik geloof niet dat het spelen met een ander geslacht of ras afleid van het plezier dat iemand heeft met de game.”