Nieuws
429243
Nieuws

Hiermee start Skoda's productoffensief

Met een grote zevenpersoons SUV en mogelijk zelfs een coupé-achtige crossover wil Skoda hogerop in het SUV-segment, waarin het merk tot nu toe alleen de Yeti aanbiedt. De autobouwer toonde vandaag een licht gecamoufleerd exemplaar van de grote SUV, die eind dit jaar als Kodiaq op de markt zal komen.

Het nieuwe model wordt boven de huidige Yeti gepositioneerd en krijgt een lengte van 4,70 meter. Als vanafprijs wordt 35.000 euro genoemd. Standaard krijgt de Kodiaq vijf zitplaatsen, maar tegen meerprijs voorziet Skoda de SUV van een derde zitrij met twee stoelen.

LEES OOK: SKODA TOONT FONKELNIEUWE SUV, DE KODIAQ

Huwelijksfeest

Vandaag presenteerde Skoda een nagenoeg productierijpe versie van de Kodiaq op het 25-jarig huwelijksfeest van Skoda en Volkswagen. In oktober stelt de fabrikant de auto voor het eerst aan het grote publiek voor, waarvoor de Autosalon van Parijs is uitgekozen.

Onderzoek

De auto is gebaseerd op de VisionS-concept. Ondanks dat de eerste foto's van de Kodiaq rond juni de wereld in worden gestuurd, hield Skoda op de Autosalon van Genève, waar de VisionS voor het eerst werd gepresenteerd, nog een uitvoerig onderzoek onder de bezoekers, waarbij de focus op het design, de grootte en de positionering van de VisionS lag. De vragen gingen in op details, bijvoorbeeld over het ontwerp van de mistlampen, het aanzicht driekwart achter en de structuur van de grille. Alsof de fabrikant bevestiging zocht voor zijn beslissing om de Kodiaq te lanceren.