Nieuws/Buitenland
429260
Buitenland

Helikopter stort neer bij Homs

HOMS - Een Russische gevechtshelikopter is dinsdag in de buurt van Homs neergestort. De twee piloten kwamen om het leven. Hun lichamen zijn in veiligheid gebracht en naar de Russische luchtmachtbasis Hmeymim vervoerd. Volgens de minister van Defensie is het toestel van het type Mi-28 Night Hunter niet uit de lucht geschoten, maar gaat het om een ongeluk.

Naar de oorzaak is het nog gissen. ,,Een groep specialisten doet daarnaar onderzoek op de plek van de crash'', liet het Russisch ministerie in een verklaring weten.

President Vladimir Poetin kondigde vorige maand aan dat Rusland het meeste van zijn militair materieel zou terugtrekken uit Syrië. Ongeveer de helft van de vliegtuigen vertrok binnen enkele dagen. Het Kremlin ging echter door met de levering van aanzienlijk hoeveelheden wapens en voorraden. Mi-28N helikopters, vergelijkbaar met de Amerikaanse Apaches, hielpen het Syrische regeringsleger met onder meer anti-tankraketten bij de herovering van Palmyra op de strijders van terreurbeweging Islamitische Staat.