Nieuws
429339
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Marjan's tweeling werd met 8 weken verschil geboren

Een tweeling die niet minuten, maar wéken na elkaar geboren wordt? Marjan Kessels (47) weet er alles van! Haar zoon en dochter werden met ruim acht weken verschil geboren.

Het verhaal over de Amerikaanse tweeling die met vijf weken verschil ter wereld kwam, vloog vandaag in een mum van tijd het hele internet over. De bizarre geboorte kwam Marjan uit het Limburgse Ospel heel bekend voor. Haar tweeling werd dertien jaar geleden geboren met maar liefst acht weken verschil.

De eerste weeën

Marjan is pas 25 weken in verwachting als baby nummer één zich aankondigt. "In eerste instantie had ik helemaal niet in de gaten dat ik al weeën had. Ik was immers nog lang niet uitgerekend. Toch bleek in het ziekenhuis dat de bevalling zich al had ingezet. Ik schrok me helemaal kapot. Hoe kon dat nou?"

Marjan kreeg direct weeënremmers toegediend, maar het mocht niet baten. Twee dagen na haar eerste weeën werd dochter Michelle met 25 weken geboren. "Véél te vroeg. De overlevingskansen van Michelle waren op dat moment nog geen tien procent. Dan zakt de grond wel even onder je voeten vandaan." Lees het hele verhaal op VROUW.nl.