Nieuws
429343
Nieuws

In het nieuws

'Ik had toch nòg een kind?'

De lente is nog maar net begonnen en de eerste baby-in-auto is een feit. Papa en mama gingen iets kopen bij Ikea in Delft en vergaten het kindje in de auto. Schande natuurlijk, uit de ouderlijke macht, die ouders… Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. En mij zal je niet met een kei in mijn handen zien staan.

Het was 30 juli 1996. Ik weet die datum nog precies omdat mijn oudste zoontje die dag drie werd. Nadat ik hem had afgeleverd op de peuterspeelzaal, reed ik meteen door naar het centrum. Om de taart op te halen, nog wat extra slingers, feestmutsjes en gezellige papieren bordjes met ballonnen te kopen; alles om er een onvergetelijke dag van te maken.

Oudste had immers twee maanden eerder een zusje gekregen. De aandacht was in de afgelopen weken vooral naar die pasgeborene uitgegaan. Vandaag zouden we er echt een feestje voor hem van maken.

Ballonnenbordjes

Ik parkeerde mijn auto in de buurt van een warenhuis, haalde de taart op en toog toen naar de papierwarenafdeling. Ik kon niet kiezen. De ballonnenbordjes of toch die met taart etende beertjes? Het werden de laatste.

Richting de uitgang lopende, zag ik een fijn jurkje op een paspop. Hm, even passen. Eenmaal in dat pashokje sloeg de mokerhamer me op mijn hoofd: ik had toch nòg een kind? Een klein meisje in een vlinderjurkje in een hemelsblauwe Maxi Cosi?... Lees verder en praat mee op VROUW.nl