Nieuws/Buitenland
429573
Buitenland

Amerikanen drinken Cubaans bier op

HAVANA - President Obama had de reisbeperkingen voor Cuba nog niet verlicht of de eerste Amerikaanse toeristen waagden de oversteek naar het Caribische eiland. En daar doen zij wat toeristen over de hele wereld doen: ze drinken bier. Zo veel zelfs, dat de Cubaanse brouwers de vraag bij lange na niet aankunnen, een ongekend luxeprobleem.

Het bier in cafés, restaurants en benzinestations is voortdurend op. 's Lands bekendste brouwer Bucanero heeft de plannen voor een nieuwe fabriek al op de tekentafel liggen. Ondertussen moet het bedrijf miljoenen flessen bier uit Dominica importeren om aan de dringende vraag te kunnen voldoen, aldus The Guardian.

De Amerikanen maken in groten getale met cruiseschepen de oversteek van Miami naar het land van de Castro's, een trend die alleen nog maar zal groeien. De laatste Amerikaanse toeristen verlieten Cuba in 1959. Vorig jaar bezochten 161.000 Amerikanen het land, een stijging van 77 procent ten opzichte van 2014. Dat levert Cuba inkomsten op via hotels, autoverhuur en veel bier.