Nieuws
429574
Nieuws

BMW haalt meer M4 GTS'en naar Nederland

Het is BMW Nederland gelukt om extra exemplaren van de gelimiteerde M4 GTS te krijgen. Desondanks is het aantal van tien nog niet voldoende om aan de grote marktvraag te voldoen.

Goed en slecht nieuws voor de liefhebbers van de M4 GTS dus. Het goede nieuws is dat BMW Nederland vier exemplaren extra heeft weten te bemachtigen. Het slechte nieuws is dat de importorganisatie voor de tweede maal enkele geïnteresseerde liefhebbers heeft moeten teleurstellen. De importeur blijft overigens bij het hoofdkantoor op de deur kloppen om te kijken of het nog meer auto’s kan krijgen. Dat er opeens vier M4’s GTS meer dan gepland naar Nederland komen, komt door het opnieuw verdelen van het aantal beschikbare auto’s over Europa.

Prijsverschil

In Nederland kost de M4 GTS liefst 175.000 euro, wat fors meer is dan de 110.586 euro kostende M4 Coupé. Dat prijsverschil van 58 procent komt voort uit het unieke karakter van de GTS. Dat begint bij zijn aankleding met een gerestylede frontbumper en een enorme achtervleugel. Onder de laklaag schuilt echter het grote geheim van de GTS. Door het gebruik van lichtgewicht materialen weegt de M4 GTS zo’n 25 kg minder dan de reguliere M4. Dat brengt het gewicht van de GTS op 1.510 kg.

Waterinjectie

Ook het motorblok is niet geheel standaard te noemen. Doordat BMW zijn bekende en veel geprezen 3,0 liter twinturbo zes-in-lijn heeft voorzien van waterinjectie, is het vermogen met maar liefst 69 pk gestegen tot 500 pk. Het koppel ligt 50 Nm hoger en komt op 600 Nm uit. De M4 GTS sprint in 3,8 seconden van stilstand naar 100 km/h. Zijn topsnelheid bedraagt 305 km/h. Voor de benodigde stopkracht zijn carbonkeramische remschijven aanwezig.

LEES OP AUTOVISIE.NL: NIEUW CIRCUITSPEELTJE VAN BMW, DE M4 GTS