Nieuws
429620
Nieuws

Nieuwe album Douwe Bob goed bewaakt

Amsterdam - Hij mag aan het Songfestival meedoen, maar Douwe Bob’s plannen voor dit jaar zijn groter en omvatten ook een nieuw album. Eén die vooralsnog opvallend goed bewaakt wordt.

Fool bar gaat de derde van de Amsterdammer heten, dat was reeds bekend. Naar het gelijknamige barretje in zijn huis, dat regelmatig decor is van optredens voor vrienden, bekenden en soms fans. De verschijningsdatum van het album is ook al bekend: 5 mei, een paar dagen voor zijn halve finale dus. Voor verdere details moesten we letterlijk bij zijn manager, producer en toetsenist Matthijs van Duijvenbode zijn.

Een zogenaamde luisterlink naar een afgeschermde plek waar een plaat ver voor de releasedatum al te beluisteren is door de pers is tegenwoordig normaal. ,,Maar hoe weten wij dan of daar echt naar geluisterd wordt?”, licht Van Duijvenbode zijn uitnodiging toe. ,,Het leek ons gewoon beter om een aantal mensen de plaat hier te laten horen.”

Hier is in zijn muziekkamer, bij hem thuis in de Amsterdamse Kinkerbuurt. Zijn we er klaar voor? ,,Beeld je in dat bij ons aan de bar zit, we beginnen vroeg en eindigen laat. En nummer één, Slow down, sla ik effe over. Die zul je al wel kennen”, is het laatste wat Van Duijvenbode zegt, voordat hij op play drukt.

Nummer voor nummer laat hij in stilte op ons inwerken. Slechts af en toe stopt hij tussendoor voor een korte uitleg, of soms gewoon zijn visie op de mens en artiest Douwe Bob. ,,Je hoort hier toch geen 23-jarige?”, merkt hij twee, drie keer oprecht onder de indruk op. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij het met hem eens zijn.

Douwe Bob heeft het in zich ook buiten ons land op te vallen. Het Songfestival kan zijn voet tussen de deur naar het buitenland worden. Met Fool bar heeft hij daarna genoeg bagage om een goed gevolg te geven.