Nieuws/Buitenland
429732
Buitenland

Snelheidsmaniak tegen de lamp door YouTube

WANAQUE - Een Amerikaanse snelheidsduivel die bij een achtervolging door de politie met absurde snelheden wist te ontkomen, is alsnog opgepakt nadat hij een video van de straatrace online had gezet.

Bij de achtervolging in de staat New Jersey haalde de man afgelopen december snelheden van bijna 260 kilometer per uur. Op de beelden is te zien hoe hij andere weggebruikers links en rechts inhaalt. Zijn snelheidsmeter loopt op tot 160 mijl per uur (257 kilometer per uur).

De politie kon de motorrijder niet vanzelfsprekend bijhouden en hij wist dus te ontkomen. Ook zijn nummerplaat was niet gezien door de agenten, omdat die omgevouwen onder het spatbord zat. Vier maanden later werd hij echter alsnog in de kraag gevat, nadat hij een video van zijn race op YouTube had gezet.

De video leidde agenten naar de 20-jarige Anthony Darrigo uit Wanaque. Afgelopen woensdag werd hij aangeklaagd voor gevaarlijk rijgedrag.

„Ongelofelijk, een belachelijke minachting voor de veiligheid van aderen. Dat is het eerste waar je aan denkt als je de beelden ziet,” zegt politiekapitein Christopher De Puyt tegen het lokale tv-station WNBC-TV.