Nieuws/Buitenland
429741
Buitenland

Laura Bush zou op Hillary stemmen

NEW YORK - Voormalig first lady Laura Bush heeft vrijdag tijdens het congres 'Women in the World' in New York laten doorschemeren dat ze bij de aanstaande presidentsverkiezing eerder op Hillary Clinton zal stemmen dan op Donald Trump. De 69-jarige echtgenote van George W. Bush vermeed zorgvuldig een kandidaat al te openlijk te steunen of te veroordelen, maar stelde wel vast dat ze tot de groeiende groep Republikeinen behoort die het 'iedereen-behalve-Trump'-principe huldigt.

Mevrouw Bush zei op de jaarlijkse 'Summit', waar voorbeeldvrouwen uit de hele wereld aanschuiven, dat ze wil dat de volgende Amerikaanse president zich bekommert om de vrouwen in Afghanistan, over wie ze onlangs een boek schreef. Als minister van Buitenlandse Zaken trok Hillary Clinton zich hun lot aan. Ze bracht vier keer een bezoek aan Afghanistan.

Laura Bush groeide op als Democraat, maar hield haar politieke ideeën steevast voor zichzelf om haar man niet in verlegenheid te brengen tijdens diens carrière. Hun dochter Jenna, ook in New York aanwezig met haar tweelingzus Barbara, was meer uitgesproken. Ze zei de verkiezingen met kromme tenen te volgen met een half jaar oude baby in huis. ,,Ik maak me zorgen over haar toekomst. Je wilt verstandige, capabele mensen in de race naar het presidentschap, maar als het dan hier op uitdraait....'' Deze opmerking kwam haar op een daverend applaus te staan.