Nieuws
429749
Nieuws

Jan rijdt niet meer rond

Jan rijdt rond, de weinig succesvolle opvolger van Man bijt hond, houdt op te bestaan. De laatste uitzending van het NPO 3-programma is op 29 april. De rubriek van KRO-NCRV trekt te weinig kijkers.

De vooravond van het derde net verkeert sinds het vertrek van De Wereld Draait Door begin 2014 in zwaar weer. Eerder sloegen op die plek de series StartUp en 4JIM evenmin aan.

 

Afgelopen najaar verloor 3 ook nog eens de goed bekeken Champions League aan SBS6. Daarnaast heeft de zender, bedoeld voor jongeren, te lijden onder de concurrentie van aanbieders als Netflix, YouTube en de eigen gemist-platforms.

 

Netmanager Suzanne Kunzeler zegt: ,,NPO 3 is de plek voor het experiment waar veel jonge makers kansen krijgen en regelmatig nieuwe formats te zien zijn. Jan rijdt rond is een mooi programma met een origineel format. Vanwege het moeilijke tijdstip was de doelstelling van het programma bescheiden. Desondanks is de verwachte ontwikkeling in bereik helaas achtergebleven. Vanaf 1 mei is op de plek van Jan rijdt rond, in aanloop naar het Eurovisiesongfestival en het EK, 60 jaar Songfestival en All Stars te zien. Over de programmering in het najaar gaat de NPO in gesprek met de omroepen."