Nieuws/Binnenland
429782
Binnenland

Nintendo trekt stekker uit Zelda-fanproject

Een groep Zelda-fans lanceerde eerder deze week een remake van The Legend of Zelda, die gewoon in de webbrowser te spelen was. Dit in het kader van het 30-jarig jubileum van de populaire franchise. Nintendo kon het initiatief echter niet waarderen en eiste dat het spel offline werd gehaald.

“Nintendo heeft ons gevraagd om de Zelda 30 Tribute van het internet te halen in verband met schending van het copyright,” laten ontwikkelaars Scott Lininger en Mike Magee weten. “Hoewel we dit erg jammer vinden, snappen we het wel.”

“We zijn dit project begonnen omdat we dol zijn op Nintendo en het plezier dat ze ons de afgelopen jaren gegeven hebben. Van begin af aan wisten we dat dit zou kunnen gebeuren. Nintendo heeft het recht om zijn IP te beschermen. Geen klachten van ons. We hebben een geweldige tijd gehad met het werken aan deze tribuut en hebben nieuwe vrienden gemaakt.”

Helemaal zijn de heren nog niet klaar met hun game. Ze gaan het opnieuw uitbrengen nadat ze elke link met Nintendo verwijderd hebben.