Nieuws/Buitenland
429803
Buitenland

Bestellingen voor nieuwe Tesla blijven binnenstromen

LOS ANGELES - Tesla heeft in een week ruim 325.000 orders ontvangen voor zijn nieuwe, nog te bouwen, elektrische auto, de Model 3. Daarmee overtreft het animo voor de relatief betaalbare auto, die pas over ruim een jaar op de weg komt, ruimschoots de verwachtingen van het bedrijf.

,,Dit is een enorme stap naar een duurzamere toekomst'', twitterde Tesla bij de presentatie van de tussenstand van de orders. Vorig weekeinde stond de teller al op ruim een kwart miljoen aanmeldingen. Topman Elon Musk zei toen dat die hoeveelheid al twee keer meer was dan waarop werd gerekend.

Musk onthulde de Model 3 vorige week donderdag. Vanaf dat moment konden geïnteresseerden tegen een aanbetaling van 1000 dollar een plek op de wachtlijst voor de auto krijgen. Met een prijskaartje van ongeveer 35.000 dollar wordt die auto aanzienlijk goedkoper dan de huidige modellen van Tesla.

A huge step towards a more sustainable future: 325,000 and counting https://t.co/XKlywcYhp8 #Model3 pic.twitter.com/a367jCJgaK— Tesla Motors (@TeslaMotors) 7 april 2016