Nieuws/Buitenland
429813
Buitenland

Door IS ontvoerde arbeiders Syrië spoorloos

Terrroristen van IS hebben een cementfabriek nabij Damascus overvallen en tientallen arbeiders ontvoerd. Over hun lot is vrijdag nog steeds niets met zekerheid te zeggen. Persbureaus Reuters en Sputnik meldden vrijdag dat er 175 werknemers zouden zijn vermoord. Dat bericht trok Reuters korte tijd later weer in.

Het Syrische staatspersbureau SANA meldde dat er maandag meer dan driehonderd werknemers van de al-Badiyah cementfabriek verdwenen waren. Dat gebeurde na een aanval van IS op de fabriek.

Volgens ooggetuigen uit de buurt reden de IS-strijders circa 125 gevangen in talrijke auto's naar een gebied dat IS beheerst. De vraag is wat er met de rest van de werknemers is gebeurd. De waarnemers van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldden donderdag dat 140 werknemers aan de IS-aanvallers zijn ontsnapt. De overige 170 zouden gevangen zijn genomen door de jihadisten.

De slachtoffers waren aan het werk in de fabriek net buiten de plaats al-Dumeir, 40 kilometer ten noordoosten van Damascus, toen de extremisten die overvielen. Familieleden konden daarna geen contact meer krijgen met de werknemers.