Nieuws
429831
Nieuws

Vierde generatie visboer viert feest

AMSTERDAM - Luciën en Marco Gudde van ’t Zeekasteel vieren uitgebreid het 35-jarig bestaan van hun kraam op de Haarlemmermeerstraat in Zuid. Binnenkort staat de vierde generatie aan het roer.

Luciën is pas 59 jaar, dus die moet echt nog wel wat jaartjes, maar zoonlief Marco (22) krijgt rond mei bij de nieuwe haringvangst meer verantwoordelijkheid. Junior: ,,Ik word nu ingewerkt door m’n pa.”

Na overgrootvader Gudde, die de vishandel startte bij voormalig voetbalstadion De Meer en opa, die verder ging op de Oostelijke Handelskade, belandde Luciën Gudde precies 35 jaar geleden met de vis op het pittoreske pleintje. ,,Een heerlijk stekkie, iedereen kent ons.”

Met een houten kraam, een zanger, wijntjes op bijgezette tafeltjes met stoeltjes vieren de derde en vierde generatie vandaag en morgen dat de kraam het al zolang zo volhoudt. Het geheim? Luciën: ,,Ons product. Daar zijn wij trots op. Mijn vrouw komt uit Volendam. Daar moest ik gaan wonen, want zij ging natuurlijk niet van het dorp af. Wij halen daar vanzelfsprekend de lekkerste vis.”

Dus deze zomer staat er een Volendamse generatie in de kraam? Luciën Gudde lachend: ,,Marco is in het ziekenhuis in Amsterdam geboren. Daar heb ik natuurlijk voor gezorgd.”