Nieuws
429898
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Marlies (46): 'Pim's grafsteen moest bijzonder zijn' 

Marlies Bol Haagsma (46) leeft al twee jaar in de wetenschap dat ze niet lang meer te leven heeft. Terwijl ze strijdt tegen kanker en haar begrafenis regelt, verongelukt haar jongste zoon Pim (19) tijdens een motorrace. Afgelopen weekend, op de verjaardag van Pim, werd een bijzondere monument geplaatst op zijn graf.

"Op 3 april zou Pim 20 zijn geworden. We hadden die avond daarvoor feest moeten vieren en de volgende dag brak moeten zijn. In plaats daarvan plaatsten we met familie en vrienden een monument op zijn graf en gedenken wij zijn leven met een borrel. Toch was het ondanks het enorme verdriet en het gemis, een bijzonder waardevolle dag."

Bekijk de video van die aangrijpende dag hier.

Bijzondere grafsteen

"Een week nadat Pim was begraven, kwam zijn grafsteen voor het eerst ter sprake. We wilden niet zomaar iets laten plaatsen. Het moest iets bijzonders zijn. Iets dat past bij Pim. Tevens is het mijn wens en die van mijn man, de stiefvader van Pim, om bij hem in het graf begraven te worden. Het moest dus iets zijn dat bij ons alledrie zou passen. 

Al snel kwamen we in contact met Jeroen Stok, van Memorabel grafmonumenten. Hij maakt geen standaard grafstenen, maar kunstzinnige én persoonlijke. Zijn stijl sprak ons direct aan. Alleen dan is natuurlijk nog de vraag: wat gaat het worden? Al pratend met elkaar zijn we tot iets heel moois en bijzonder gekomen." - Lees het hele interview op VROUW.nl.