Nieuws/Binnenland
430142098
Binnenland

Veel vragen rond toedracht

Weer twee minderjarigen aangehouden voor fatale mishandeling Arnhem

UPDATE - In het onderzoek naar de fatale mishandeling in Arnhem zijn nog eens twee minderjarige verdachten aangehouden. Het gaat om twee jongens uit de Gelderse stad. Bij het incident op de Spijkerstraat kwam een 73-jarige man om het leven.

Een van hen werd donderdagavond aangehouden, de andere jongen vrijdag. Deze twee minderjarigen hebben zich, in tegenstelling tot de andere vijf, zelf gemeld bij de politie. Zij zitten beiden vast en worden verhoord.

Een eerdere verdachte, is inmiddels door het Openbaar Ministerie heengezonden lopende het onderzoek. Het gaat om de minderjarige jongen uit Westervoort, hij wordt niet langer als verdachte in deze zaak beschouwd.

Zes verdachten

Drie van de verdachten worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Van de andere drie zal in het weekend worden besloten of ze langer moeten blijven vastzitten en aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

,,We merken dat er veel vragen zijn en geruchten rondgaan, vooral over de toedracht. Deze geluiden horen wij ook en we nemen die mee in het onderzoek’’, aldus de politie. Het onderzoek is nog in volle gang en alle scenario’s worden bekeken. Getuigen worden nog altijd verzocht zich bij de politie te melden. Volgens de Gelderlander is de man mogelijk via een datingapp ’in de val’ gelokt. Hij is een bekende in lgbt-kringen in Gelderland.