Nieuws/Binnenland
430453048
Binnenland

’Nog eens 18 jaar cel geëist tegen Joran van der Sloot’

Joran van der Sloot.

Joran van der Sloot.

LIMA - Joran van der Sloot zit opnieuw zwaar in de problemen, nu een vrouw hem ervan beschuldigt het brein te zijn achter het binnensmokkelen van een partij cocaïne in de gevangenis.

Joran van der Sloot.

Joran van der Sloot.

De Nederlander, die al een straf van 28 jaar uitzit vanwege de moord op de Peruaanse Stephanie Flores, loopt nu het risico nog eens jaren extra straf te krijgen. Het Openbaar Ministerie gaat hem opnieuw voor de rechter brengen.

Van der Sloot kwam in de problemen toen bewaarders in een partij rode bieten een partij coke ontdekten. De groente was binnengebracht door een vriendin van een medegedetineerde van Van der Sloot. De vrouw was door Joran op de bezoekerslijst gezet.

Justitie verdacht direct Van der Sloot, maar die wist vorige maand bij de rechter aannemelijk te maken dat hij door de medegedetineerde om de tuin was geleid. De rechter beëindigde daarom het voorarrest. De vrouw die de drugs binnensmokkelde beweert nu echter dat Van der Sloot de bedenker was van het smokkelplan.

Waarschijnlijk sloot ze een deal met justitie om in ruil voor een lagere straf een belastende verklaring af te leggen. Als de rechter Van der Sloot nu wel schuldig acht, loopt hij de kans op een zeer zware straf. Op invoer van een grote partij cocaïne in een gevangenis staat achttien jaar in Peru.