Nieuws/Binnenland
430641
Binnenland

Party-bedrijf broeinest van criminaliteit

Drugspand Best gesloten

BEST - De grootscheepse drugsactie waar de politie maandag mee bezig is, komt voort uit een groot onderzoek naar een ontmoetingsplek van criminelen in Best. Party-verhuurbedrijf Party King aan de Ambachtsweg is per direct gesloten.

In Best, volgens de politie een belangrijke ontmoetingsplek voor drugscriminelen, heeft de politie criminelen geobserveerd en afgeluisterd. Tientallen verdachten verzamelden zich onder de dekmantel van een party-verhuurbedrijf. Dit leverde zoveel informatie op dat hier vijftig deelonderzoeken uit voortkwamen.

Kalasjnikov

Bij de politieactie heeft de politie met name in het zuiden van Nederland 111 doorzoekingen verricht en 55 mensen aangehouden. De actie leverde op verschillende locaties in totaal zes drugslabs, 15 kilo pillen, 15 kilo MDMA, 20 kilo amfetamine, 5000 liter aan chemicaliën en een wietplantage op. Ook heeft de politie twintig wapens in beslag genomen. Daarbij ging het om handvuurwapens, een Uzi, een Kalasjnikov, diverse stroomstootwapens, steekwapens en boksbeugels.

Jetski

Verder nam de politie in totaal 400.000 euro in beslag en twee Harley-Davidsons, 26 auto’s, een vrachtwagen, vijf scooters, twee boten, een jetski en een quad. De politie vermoedt dat deze spullen met crimineel geld zijn gekocht.

Twee hoofdverdachten konden in Best worden aangehouden. Een derde hoofdverdachte werd in Tsjechië opgepakt.