Nieuws
430716
Nieuws

Klachtenstroom tolkastjes nog niet opgedroogd

Nog altijd stromen bij branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) klachten binnen over de invoering van de kilometerheffing in België. Volgens een woordvoerder zijn de problemen van vrijdag nog altijd niet opgelost. De klachten gaan onder meer over problemen met de uitgifte van tolkastjes bij grensovergangen. Ook vallen de kastjes uit of klopt het geregistreerde gewicht van auto's niet.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) is gevraagd met haar Belgische collega in overleg te gaan om tot een oplossing voor de problemen te komen. ,,Wij zijn nu in afwachting van haar antwoord", aldus TLN maandag. Een woordvoerder van de minister laat desgevraagd weten dat de kwestie de aandacht heeft en dat er constructieve gesprekken over zijn met België.

Sinds vrijdag zijn vrachtwagenchauffeurs die door België rijden verplicht in hun cabine een kastje te plaatsen dat de gereden kilometers registreert op basis van gps-gegevens. Chauffeurs die zonder kastje rijden, riskeren een boete van 1000 euro.