Nieuws/Binnenland
430744
Binnenland

Woonruimte voor onverwachte studentenouders

UTRECHT - De onverwachte baby Livia ademt weer op eigen kracht. Vrijdag werd ze aan haar hartje geopereerd, negen dagen nadat ze volkomen onverwacht ter wereld was gekomen. Haar verbijsterde ouders zijn inmiddels wat bekomen van de schok. ,,De operatie is helemaal geslaagd. Vanmorgen zijn de slangetjes uit haar neusje gehaald en ze ademt nu zelfstandig”, aldus de 24-jarige vader Thierry Voets.

Thierry en zijn vriendin Frederique (20) werden overweldigd door de vele reacties die ze kregen, nadat ze afgelopen vrijdag paginagroot in De Telegraaf verschenen met hun bizarre verhaal. Met buikklachten spoedden zij zich anderhalve week geleden naar een huisartsenpost in Utrecht. De studenten kregen te horen dat Frederique (20) hoogzwanger was. Tien uur later werd dochter Livia geboren.

In De Telegraaf volgde een wanhoopskreet. Het studentenstel woont op een kamertje van vijftien vierkante meter. Niet bepaald geschikt om een kind groot te brengen. Omdat Livia een gecompliceerde hartafwijking had en geopereerd moesten worden, hoopten zij dat iemand hen kon helpen met een geschikte woonruimte.

Woonruimte

,,En dat is nu misschien gelukt”, zegt Thierry die een slag om de arm wil houden. ,,De wethouder van Utrecht heeft me gebeld. Hij zei dat hij connecties had.” Niet lang daarna werd het stel gebeld door Socius Wonen. ,,Ze hebben een appartementje in een bejaardencomplex in Tuindorp voor ons. Het is nog niet zeker, maar het klinkt veelbelovend.”

Baby op intensive care

Hun dochter Livia blijft voorlopig nog op de intensive care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen. ,,Ze had iets hartritmeafwijkingen, maar die worden ook steeds minder en minder. Ze is iets wakkerder en ademt zelf. Het herstel verloopt eigenlijk volgens het boekje, zeiden de doktoren. We zijn heel erg blij.”