Nieuws
430746
Nieuws

Aston Martin Vantage GT8 is opvolger Vantage GT12

gaydon - Zien ze bij Aston Martin dollartekens in de ogen na het eclatante succes van de Vantage GT12? De Engelse sportwagenbouwer introduceert binnenkort een tweede limited edition op basis van zijn kleinste model. Het betreft de Vantage GT8. Het getal in de naamgeving geeft al aan welk variant de basis voor de gelimiteerde sportcoupé vormt.

Na de Vantage GT12 met zijn V12-motor komt nu dus de Vantage GT8 met een V8-krachtbron onder de motorkap. De rest van het concept komt overeen met dat van de GT12. Dus een lichtgewicht sportwagen met race-DNA. Aston Martin moet de sportcoupé nog officieel voorstellen, maar de autobouwer heeft potentiële kopers voor de GT8 al per brief geïnformeerd, zo onthult het Engelse automagazine AutoCar.

Honderdvijftig

Volgens het medium zal Aston Martin honderdvijftig stuks bouwen, waarvan er veertig in Groot-Brittannië blijven. De GT8 Coupé – een roadster komt er niet – is dus een stuk minder exclusief dan de GT12, waarvan de Engelsen er slechts honderd bouwden. Of de GT8 inmiddels is uitverkocht, is de vraag. De fabrikant had geen enkele moeite om de GT12 een jaar geleden te verkopen. Binnen enkele uren na de officiële onthulling was de complete oplage vergeven. Van de GT12 worden uiteindelijk vier exemplaren in Nederland geleverd. De vraagprijs ligt momenteel al boven de nieuwprijs, ondanks dat nog niet alle exemplaren zijn uitgeleverd.

LEES OP AUTOVISIE.NL: ASTON MARTIN VANTAGE GT12 - DIT WIST JE NOG NIET