Nieuws/Binnenland
430771
Binnenland

Voetbalvoorzitter slaat zoon tegenstander

MEDDO - Het geweld op de voetbalvelden lijkt, ondanks het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen eind 2012, niet af te nemen. Afgelopen zondag ging de voorzitter van voetbalvereniging Diepenheim over de schreef. De praeses, al 25 jaar voorzitter van de club, sloeg de zoon van één van de tegenstanders van Sportclub Meddo.

„Het gebeurde aan het einde van de wedstrijd. Het was spannend, de stand was 3-3 en het hing er nog een beetje om”, beschrijft Tom Meeuwsen, voorzitter van sc Meddo, aan De Telegraaf. „Een aantal jongens was aan de kant aan het voetballen en kreeg aan de stok met omstanders, waaronder de voorzitter van vv Diepenheim. Die ging op een gegeven moment over de rooie en sloeg een tiener in het gezicht.”

Man van terrein verwijderd

Meeuwsen betreurt het incident, maar is blij dat het niet escaleerde. „Omstanders konden de boel gelukkig sussen. De scheidsrechter gaf aan dat de man van het terrein moest worden verwijderd. Er is toen een aantal mensen met de man meegelopen naar diens auto, waarna hij vertrok.” Meeuwsen bevestigt dat het om de voorzitter van vv Diepenheim gaat.

Daarmee is de kous nog niet af, wat Meeuwsen betreft. „We zijn na de wedstrijd meteen om de tafel gaan zitten met het slachtoffer en zijn ouders om de gemoederen te bedaren. Maandagavond komen we als bestuur bijeen om de zaak te bespreken. Dat zal vv Diepenheim ook doen. Al naar gelang wat zij beslissen zullen wij ook actie ondernemen.”

Aftreden voorzitter vv Diepenheim

Meeuwsen vraagt zich af of de dader wel aan kan blijven als voorzitter van vv Diepenheim. „Als teams van ons in de toekomst weer naar vv Diepenheim gaan voor een wedstrijd en die man blijft zitten, dan kunnen de emoties de overhand nemen. In afwachting van de actie die Diepenheim zal ondernemen bepalen wij wat onze reactie zal zijn. Wij zullen in ieder geval ook het getroffen gezin steunen, al gelang zij aangifte doen of niet.”

Ook neemt sc Meddo contact op met de KNVB. „De scheidsrechter heeft geen melding van het incident gemaakt, omdat het zich buiten het veld afspeelde. Wij zullen informeren of wij vervolgstappen moeten ondernemen en welke dat zijn.”