Nieuws
430796
Nieuws

Spyker brengt SUV, ook elektrisch

NEW YORK - Spyker zal op de Los Angeles International Auto Show 2016, die in november wordt gehouden, zijn plannen voor een elektrische auto bekendmaken. De elektrische aandrijflijn komt echter niet in de sportwagen C8 Preliator te hangen.

Eind februari maakte Spyker zijn wedergeboorte bekend door de nieuwe sportwagen C8 Preliator te lanceren. Maar deze tot 50 stuks gelimiteerde sportcoupé is niet het enige model waar het Nederlandse bedrijf momenteel aan werkt. Spyker-topman Victor Muller wil nogsteeds met een SUV komen. En die grote Performance SUV vormt de basis voor een elektrische variant. Om wat voor aandrijflijn het precies gaat, verklapt Spyker nog niet. De eerste details zullen pas in november in Los Angeles bekend worden gemaakt. De elektrische variant zal niet bij de marktintroductie van Spykers SUV beschikbaar zijn. De SUV debuteert met een twaalfcilinder benzinemotor. Om welke motor het gaat, maakt Spyker nog niet bekend. De W12 van Audi behoort tot de mogelijkheden, stelt Muller.

Performance SUV

Spyker zag de ontwikkeling van het Performance SUV-segment goed in. De fabrikant onthulde in 2006 zijn eerste studiemodel. In 2007 volgde een tweede conceptmodel. Tot productie kwam het nooit. De nieuwste SUV zal als concept op de autoshow in Los Angeles in november, waar Spyker een stand deelt met Koenigsegg, debuteren.

LEES MEER OVER SPYKERS PLANNEN OP WWW.AUTOVISIE.NL