Nieuws/Buitenland
430808
Buitenland

Onderzoek naar Nepalese kindslaven in Engeland

Londen - De Britse regering wil een onderzoek naar berichten over de handel naar kindslaven uit Nepal. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Theresa May gezegd na een undercover onderzoek van de Britse krant The Sun.

De krant heeft maandag een video gepubliceerd waarin een mensenhandelaar zegt dat kinderen uit Nepal worden verkocht aan Britse gezinnen om huishoudelijk werk te verrichten. Sommige jongens en meisjes zouden pas tien jaar oud zijn. Volgens The Sun worden ze door bendes uit de Indiase provincie Punjab voor omgerekend 6600 euro verkocht.

May noemt kinderhandel ,,een werkelijk weerzinwekkend misdrijf'' en wil dat de nationale politie (NCA) de zaak gaat onderzoeken. The Sun wordt door May opgeroepen zijn bevindingen met de politie te delen, zodat noodzakelijke stappen kunnen worden genomen tegen de verachtelijke misdadigers die profiteren van deze handel''.

Een verslaggever van The Sun sprak undercover met een van de handelaren van de bende. De verslaggever deed zich voor als rijke Engelsman. ,,Haal een Nepalees naar Engeland'', zei de handelaar in een video. ,,Het is goed volk. Ze zijn goed in huishoudelijk werk en ze kunnen erg goed koken. Niemand zal achter je aankomen.''

De handelaar beweert dat er al meerdere kinderen naar Engeland zijn vervoerd. Een dag later wordt de verslaggever met zijn neus op de feiten gedrukt. De handelaar heeft drie kinderen uitgezocht, zo is te zien in de video. „Dit is Amid, 10 jaar oud. Dit is Pooja, 12 jaar.”