Nieuws/Buitenland
430844
Buitenland

23 dode paarden op Australische boerderij

CANBERRA - LET OP: SCHOKKENDE FOTO’S De Australische politie heeft een 63-jarige man opgepakt na de vondst van tientallen dode en uitgehongerde paarden. Omwonenden ontdekten de karkassen toen ze poolshoogte namen vanwege de stank die van een terrein kwam in de plaats Bulla, zo’n 60 kilometer van Canberra.

De buren vonden daarop 22 dode paarden. Het gaat naar verluidt onder meer om voormalige racepaarden. Australische media spreken over een van de grootste dierenmishandelingszaken in de geschiedenis van de staat Victoria. Eén paard werd bij aankomst afgemaakt. De politie vreest dat er echter nog meer paarden zullen sterven.

„Gruwelijke ontdekking”

Nog eens 22 paarden bleken ernstig ondervoed te zijn. Een van de buren sprak in de krant The Age over een ,,gruwelijke'' ontdekking. ,,Er was geen grasspriet meer over, er lag alleen maar stof'', vertelde de vrouw. ,,Er lagen stapels botten. Witte botten, dus ze lagen er kennelijk al lange tijd.''

De eigenaar van de dieren, een voormalig worstelaar die uitkwam op de Olympische Spelen, was in eerste instantie spoorloos. Uren later kon de man toch worden aangehouden. Hij heeft 92 aanklachten aan zijn broek hangen, variërend van ernstige dierenmishandeling tot nalatigheid en criminele praktijken. De man staat sinds 1986 te boek als paardentrainer, maar zijn advocaat claimt dat de paarden niet van de man zelf zijn. Tevens haalt ze aan dat de man met psychische problemen kampt.