Nieuws/Binnenland
430850
Binnenland

Willem Holleeder criminaliseert zussen

Neus opent de aanval

AMSTERDAM - Willem Holleeder opent de aanval op zijn zussen Sonja en Astrid. Uit gisteren uitgelekte verhoren van de topcrimineel blijkt dat hij zijn zussen beschuldigt van strafbare feiten. Advocate Astrid Holleeder zou via een ’mol’ vertrouwelijke justitie-infomatie aan hem hebben doorgespeeld. Zijn zus Sonja beheerde volgens Holleeder zijn ’schatkist’.

De uitgelekte verklaringen van Holleeder lijken vooral een doorzichtige poging van de crimineel om zijn zussen te compromitteren en als getuigen ongeloofwaardig te maken. De vrouwen besloten vorig jaar een boekje open te doen over de criminele activiteiten van hun broer, die door het Openbaar Ministerie van acht onderwereldmoorden wordt verdacht.

Holleeder kletst in zijn verhoren ook volop over de complete top van de Nederlandse onderwereld. Met de vorig jaar geliquideerde crimineel Lucas Boom zat Holleeder naar eigen zeggen volop in de drugshandel. Hij ’belegde’ geld in drugstransporten bij Boom en kreeg dat vaak met honderden procenten winst terug.

Zie ook Holleeder frank en vrij over ’aardige gozers’ en Grote kans op wraakacties