Nieuws/Binnenland

Oekraïne-referendum:

De Hond vreest te lage opkomst

Opiniepeiler Maurice de Hond vreest dat de opkomstgrens van 30 procent van aanstaande woensdag als er gestemd mag worden op het Oekraïne-referendum niet gehaald gaat worden.

„Het percentage dat zeker zegt op te komen is 25%. Mede omdat voor “ja-stemmers” het niet-opkomen kan bijdragen dat de 30%-grens niet gehaald wordt, acht ik het onwaarschijnlijk dat die 30% inderdaad gehaald wordt”, geeft De Hond als commentaar bij zijn wekelijkse peilingen.

In de peilingen rond het aantal zetels van de Nederlandse politieke partijen verandert er niks ten opzichte van de peilingen van de week ervoor. VVD blijft steken op 24 zetels (zijn er nu 41) en PvdA stagneert op het dieptepunt van slechts 8 zetels (zijn er nu 38). De PVV blijft de grootste partij in de peilingen met 38 zetels (zijn er nu 15).

Van der Steur

De Hond heeft ook onderzoek gedaan naar de positie van Minister Van der Steur en zijn ministerie. 52 Procent van de ondervraagden vindt dat hij moet aftreden naar aanleiding van het terreurdebat rond de aanslagen in Brussel. 33 Procent van de ondervraagden vindt dat Van der Steur gewoon kan aanblijven.