Nieuws/Buitenland
430965
Buitenland

Rechtszaak na strafwandeling

NASHVILLE - Een vrouw uit de Amerikaanse staat Tennessee moet voor de rechter verschijnen omdat ze haar jonge dochters naar school heeft laten lopen. De kinderen werden zo door haar gestraft omdat ze de bus hadden gemist, berichtte de lokale krant Chattanooga Times Free Press.

Agenten zagen de meisjes eerder dit jaar alleen over straat lopen. Hun moeder bleek met de auto voor ze uit te rijden. Volgens de politie was het vanwege de ochtendspits erg druk op straat. ,,Hun moeder was niet in staat ze bij een noodgeval op tijd te bereiken'', zei een van de agenten tegen de krant.

De vrouw had geen geldig rijbewijs en mocht dus niet eens rijden, met of zonder de kinderen. Toen haar echtgenoot en zijn vader kort daarop arriveerden, escaleerde de situatie volledig. De oudere man kreeg ruzie met de politiemensen en greep naar een mes. Daarop werd hij in de boeien geslagen.

De vrouw uit Marion County staat in april voor de rechter. Ze wordt verdacht van het verwaarlozen van haar dochters en het rijden zonder rijbewijs. De leeftijd van haar kinderen is niet bekendgemaakt.