Nieuws/Buitenland
430982
Buitenland

Onrustige zaterdag in Brussel

Aanrijding bij rellen Molenbeek (video)

BRUSSEL - In de Brusselse wijk Molenbeek is het zaterdag tot confrontaties gekomen tussen groepen jongeren en de Belgische politie. Een groep van zo’n driehonderd jongeren gooide stenen naar de politie. Een witte Audi negeerde een politieafzetting en reed een vrouw aan. Hoe het met de vrouw gaat die werd aangereden, is niet duidelijk. De witte Audi wordt gezocht.

Inmiddels is de rust teruggekeerd. Dertien personen werden opgepakt. In de stad geldt een manifestatieverbod, maar dat werd door de verschillende partijen genegeerd.

Eerder op de dag kwam het ook al tot ongeregeldheden op het Beursplein, waar tientallen mensen werden opgepakt die wilden deelnemen aan een antiracismebetoging. Ooggetuigen melden dat de arrestaties gepaard gingen met veel duw- en trekwerk.

Vooraf werd in Molenbeek gevreesd voor extreemrechtse betogers, maar tegen de verwachting van de politie in zorgden lokale jongeren voor de meeste onrust. De Brusselse wijk geldt sinds de aanslagen in Parijs en Brussel als broeinest van jihadisten.

WAARSCHUWING: Van de aanrijding zijn schokkende beelden opgedoken.

Meanwhile in #Molenbeek pic.twitter.com/eQdcXBLato— D (@ATenderDarkSoul) April 2, 2016